150m2 uitbouw woning

Deze woning uit 1964 van oorspronkelijk 80m2 hebben wij uitgebouwd naar een comfortabele eigentijdse woning van ruim 190m2 woonoppervlakte + 50m2 schuur welke ook volledig geïsoleerd en verwarmd is.

Ook de bestaande woning is helemaal onderhanden genomen. Alleen de buitenmuren en dak zijn blijven staan.
De gehele woning is op de begane grond voorzien van vloerverwarming/ vloerkoeling, de slaapkamers en overloop op de 1ste etage zijn allemaal voorzien van lage tempratuur radiatoren welke dus kunnen verwarmen en ook kunnen koelen.
Om dit te kunnen realiseren hebben we hier gekozen voor een hybride warmtepompsysteem. Bij deze woning wordt alleen het warme water voor de douches nog geproduceerd door een gas-ketel. In de toekomst kan dit makkelijk omgezet worden op de warmtepomp waardoor deze woning helemaal van het gas af kan!

Een virtuele rondleiding van dit geweldige project kunt u hier bekijken:

Om met een warmtepomp te kunnen werken bij deze woning is de woning boven de geldende normen geïsoleerd. Ook het bestaande huis uit 1964 is vanuit de binnenzijde extra geïsoleerd. Alle ruimtes zijn voorzien van aparte thermostaten waardoor elke ruimte afzonderlijk van elkaar is te regelen qua tempratuur.
Om het extra stroomverbruik van de warmtepomp te compenseren zijn er 17 zonnepanelen geïnstalleerd.

Hamoen Bouw heeft hier het gehele traject begeleid en uitgevoerd. Van het maken van de tekeningen, aanvragen van de benodigde vergunningen tot aan de oplevering van het gehele project. Dit uiteraard in samenwerking met onze vaste onderaannemers.

‹‹ Terug naar overzicht

Hamoen Bouw

Wij zijn een klein bouwbedrijf uit Schalkwijk dat zich richt op particulieren en bedrijven. Wij zijn vooral gespecialiseerd in ver- en aanbouw, renovatie en onderhoud van woningen en bedrijfspanden.

Contact

  • Provincialeweg 45
  • 3998 JH Schalkwijk